Yoga, perfekt för dig med Artros!

Artros drabbar drygt en procent av befolkningen. Artros orsakas av ett immunsvar som skadar lederna och organvävnaderna och ibland förändrar formen på lederna. Även om den exakta orsaken är okänd är vissa riskfaktorer och korrelationer kända. Artros är utbrett bland vuxna som är medelålders och äldre, särskilt kvinnor, som ofta är mellan 40 och 60 år. Förutom en genetisk komponent kan större kroppsstorlekar och rökning korrelera med att ha artros. Miljöexponeringar kan också spela en roll.

Motion, som inte har biverkningarna av vissa läkemedel som ofta används för att behandla artros, har visat sig vara säkert och gynnsamt för personer med artros, och det är en hörnsten i många doktorers program för att behandla sjukdomen. Det är dock viktigt att övningen är “vänlig”, det vill säga fokuserad på förstärkning med låg effekt, balans, flexibilitet och aerob konditionering. Yoga, en typ av ledvänlig träning, verkar lindra symtomen av artros och samtidigt förbättra humöret!

Yoga är ett idealiskt val eftersom dess fysiska fördelar dessutom betonar att du arbetar med din kropp eftersom den presenterar sig på en given dag utan bedömning. Yoga minskar också stress, främjar ett mentalt lugn och undervisar eleverna att hantera tekniker, till exempel andningsövningar, vilket kan hjälpa dem att hantera smärta och depression. En studie som publicerades i The Journal of Rheumatology fann att deltagare som gjorde yoga under åtta veckor visade betydande förbättringar i sina smärtnivåer, sin flexibilitet och psykologiska hälsa.

Det första du bör göra är att träffa din läkare, eller besöka www.artros.org för att se till att yoga är kompatibelt med ditt tillstånd eftersom artros kan påverka leder på olika sätt.

Kom ihåg att yoga handlar om att lyssna på din egen kropp när du kommer in i klassen. En bra lärare förväntar sig inte att du gör någonting som inte känns rätt. Gå långsamt fram och ge dig själv tillstånd att stoppa alla poser eller rörelser som orsakar smärta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *