Gravidyoga

Många gravida kvinnor använder sig av gravidyoga och olika avslappningsövningar för att förbereda sig inför den stundande förlossningen. Många barnmorskor rekommenderar yoga som ett sätt att träna sig på bland annat andningsteknik för att ta sig igenom värkarbetet. Läs mer om yoga och graviditet här.

Fördelar med gravidyoga

Det finns en hel del fördelar med gravidyoga, men upplevelsen är individuell. En del menar att det är viktigt med sköna träningskläder för att verkligen kunna slappna av. Det världsledande träningsmärket Aimn säljer kvalitetskläder att träna i. Här hittar du allt du behöver till yogapasset. Många gravida kvinnor uppger att yoga minskar stress och ryggvärk samtidigt som den skonsamma träningen ger kroppen energi. Andningsövningar hjälper kroppen att stärka sig även på det mentala planet.

Många möjligheter

Både pilates och yoga är utmärkta träningsformer för hemmaträning såväl som gruppträning i olika sorters lokaler. Med gravidyoga är det möjligt att stärka kroppen vilket är viktigt när man är gravid. Många läkare hävdar dessutom att förlossningarna blir enklare om modern är förberedd. Det är viktigt med både motion och vila och när värkarna sätter igång känns det tryggt för många gravida att använda sig av yogans meditativa inslag och andningsteknik. Gravidyoga kan utövas i hemmet, på träningscenter eller via nätet, vilket gör den till en attraktiv träningsform för gravida som behöver både mångsidighet och flexibilitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *