Yoga – en bra aktivitet efter ett bröstlyft

Efter en operation kan det kännas motigt att utföra olika typer av träningsformer. Det är inte bra att göra ansträngande rörelser efter en operation, men det finns ändå många aktiviteter man kan göra för att hålla igång och som kan vara bra för kroppens läkningsprocess.

Vilka aktiviteter passar efter ett bröstlyft?

När man har genomgått ett bröstlyft bör man ta det lite lugnt och inte överanstränga kroppen då man har genomgått en operation. Det är alltid bra att vara försiktig efter att man har gjort en operation, oavsett hur stor eller liten den är. Självklart beror det på vilken typ av operation man har gjort när det kommer till vilka aktiviteter man kan göra. Om det är ett bröstlyft man har gjort finns det mycket man kan göra och mycket som man bör undvika att göra direkt efteråt. Man bör undvika aktiviteter som påverkar bysten mycket, såsom löpning och hoppande rörelser. Det är även bra att undvika fysiska aktiviteter som kan bli en risk att utsätta sig för. Sporter med högt tempo och mycket kroppskontakt samt aktiviteter som kräver mycket av kroppen bör därför undvikas. Däremot passar yoga utmärkt, så länge man inte gör rörelser som ska utföras på magen. Att cykla är också bra, liksom långa promenader eftersom det är rörelser som mestadels aktiverar den nedre delen av kroppen.

Anpassa aktiviteterna efter operationen

I samband med en operation får man oftast råd av sin läkare om vad man bör göra och inte göra efter sin operation. I många fall bör man inte göra några aktiviteter alls en tid efter operationen då kroppen har fullt upp med att läka sig. Men det är som sagt något som läkaren bör informera om och berätta exempelvis hur länge man bör vänta innan man kan börja utföra vissa aktiviteter igen. I regel gäller att ju större operationen är, desto längre bör man vila och låta kroppen läka. Var operationen har genomförts på kroppen spelar självklart också roll. Det finns alltid en risk för olyckor i samband med fysiska aktiviteter och av den anledningen kan det ändå vara bra att vänta tills kroppen är starkare och klarar av stötar mot det opererade området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *