Hudvård vid yoga

Yoga är ett bra sätt för oss att varva ner samtidigt som vi rör på oss, det hjälper oss att balansera både vår kropp och vårt sinne. Men vi behöver nödvändigtvis inte sluta ta hand om oss själva när yogapasset är över. Något som du kan lägga till i din yogarutin är att ta hand om din hud.

Att investera i hudvård kan kännas svårt om man inte har någon stor koll på vad som finns på marknaden och vad man kan behöva. Hudvård går att köpa båda i fysiska butiker och online. Ett exempel på det är Hudoteket där finns det ett varierat utbud på allt som har med skönhet att göra. I den här artikeln går vi igenom några av de hudvårdsprodukter som är bra att använda i samband med till exempel yoga.

Tvätta ditt ansikte

Innan du påbörjar ditt yogapass så är det viktigt att du tvättar av ditt ansikte för att få bort smink och smuts. Under yoga anstränger du dig, du kan svettas och oljor släpps fria och byggs upp i ditt ansikte. Har du ett lager smink på detta så låter du inte din hud andas eftersom porerna blockas. Då finns det större risk för acne och orenheter. Det är också bra om du tvättar ditt ansikte efter att ditt pass är över. När du tvättar ditt ansikte kan du använda dig av en mild cleanser och använda dig av sminkborttagning.

Håll dig återfuktad

Det är alltid viktigt att hålla sig återfuktad, men det är extra bra om du utför bikram eller hot yoga eftersom huden då utsätts för värme och man svettas betydligt mer än om man utför någon annan form av yoga. Men vilken form du än utövar så är det viktigt att du ser till att hålla din hud återfuktad, därför kan du använda dig av en återfuktande hudkräm både innan och efter ditt pass. Förutom hudkräm så är det alltid bra att hålla sig återfuktad genom att dricka mycket vatten. Det släcker inte bara din törst, det är bra för dig och din hud också.

Ansiktsmask

Om du har extra tid över efter att ha bytt om och tvättat ditt ansikte så kan du använda dig av en återfuktande och lugnande ansiktsmask eller en sheetmask. En sheetmask lägger du på ditt ansikte och efter att du låtit den verka i en stund så kastar du den i papperskorgen.

Friska upp ditt ansikte

Sista steget är att friska upp ditt ansikte. Då kan du till exempel använda dig utav en face mist som ger en uppfriskande och lugnande känsla.

Det finns många anledningar till varför yoga är bra för våra kroppar och vårt sinne. Men visste du att yoga i sig också är bra för vår hud? När vi utövar yoga så avgiftas våra organ och eftersom andningen är en viktig del av yogan så hjälper det till att balansera hormoner. Dessutom utvidgas blodkärlen, vilket ger utökat blodflöde till huden och vi får mer lyster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *