Vilken utrustning behövs vid yoga?

Att enbart ha ett utrymme att utföra sina yogaövningar räcker gott och väl för nybörjaren. Det kan handla om ett golv, en brygga eller en gräsmatta. Det mest grundläggande för att kunna utöva yogan är att du har utrymme för det.

Men allt eftersom att du lär dig grunderna i yoga så kommer du att märka att det finns en del saker som underlättar och gör dina yogapass mer bekväma. I den här artikeln går vi igenom den utrustning som kan behövas.

Utrustning

Det kan kännas svårt att veta vilken utrustning du behöver eftersom marknaden är enorm. Det finns många företag som säljer träningsutrustning och det finns massvis med olika hemsidor och butiker som säljer dem. Här följer därför några exempel på den sortens utrustning som kan vara värt att köpa hem för att underlätta dina yogapass:

Yogamattan

Att ha en yogamatta är särskilt viktigt för att du ska känna dig bekväm under yogapassets gång. Det hjälper dig att hålla balansen och hålla dig stadig. Är du nybörjare på yoga så är yogamattan det första du ska investera i när det kommer till utrustning. Det finns olika yogamattor för de olika variationerna. För de lugnare formerna av yoga kan de tjockare mattorna passa bättre. En annan fördel med yogamattor är att om du har en sådan kan du rulla ut din matta var som helst och kan därmed utöva yoga var som helst, när du vill.

Yogaband

Yogaband går under många namn som yogastraps eller yogabälte. Ett yogaband kan underlätta att använda i olika positioner som du sedan kan fördjupa. Om du inte har ett yogaband kan du använda dig av en grepplinda eller ett elastiskt träningsband.

Yogablock

Yogablocket, eller yogaklossen som den också kan kallas är ett bra redskap att använda sig av om du behöver ett extra stöd under vissa övningar eller känner att golvet eller marken är för långt borta. I de fallen kan ett yogablock vara bra att ha till hands. Yogablock kommer i olika storlekar och tjocklekar vilket gör det möjligt för dig att prova dig fram och känna vilket block som ger dig bäst stöd.

Kuddar

Något annat som kan underlätta är kuddar. Det finns särskilda yogakuddar som hjälper till att stötta och är särskilt hjälpsamma under de lugnare yogaformerna där man håller en och samma position under en längre tid.

Strumpor

Att golvet kan kännas halt under ett yogapass är inte helt ovanligt. Därför kan det underlätta att köpa strumpor med halkskydd under så att du slipper oroa dig för att halka iväg och istället kan ge ditt yogapass din fulla uppmärksamhet.

Yogaväska

Slutligen så kan det vara bra att ha en väska att förvara och transportera din yogautrustning i. Det finns särskilda yogaväskor som är framtagna för att få plats med yogamattor som kan vara rätt stora. Glöm inte att packa ner en flaska vatten så du inte får vätskebrist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *