Yoga och meditation reducerar stress

Många av oss lever i en stressig vardag då det är mycket som ska göras och hinnas med. Detta kan påverka den mentala hälsan på ett väldigt negativt sätt. Yoga är den form av träning som både hjälper den mentala hälsan och kroppens fysik.

Genom att träna yoga lär man sig även att meditera, något som förbättrar den psykiska hälsan. Man får lära sig att slappna av och att andas djupt samtidigt som man tränar kroppen med sin egna vikt. Meditation är den perfekta motgiften mot stress och ångest och genom att meditera några minuter om dagen, kan själen och kroppen få mer ro. Det krävs endast några få minuter och det går att göra vart man än befinner sig. Är man på jobbet kan man gå in i ett badrum i några minuter och träna på sin andning och meditation. Detta bidrar även till en bättre dag på jobbet och i allmänhet, man blir piggare och gladare.

Yoga är den ultimata träningen för både kropp och själ med all dess fördelar. Man tränar även sin rörlighet och balans. Och kroppens muskler stärks när man gör alla de olika övningarna ett yoga pass kan innehålla. Kroppen stärks upp och blir mer stabil och man får även en mer stabil psykisk och mental hälsa.

Därför borde allt fler börja med denna träningsform, det kan kännas som en tråkig och träning till en början men det är svårare än man kan tro. Att kunna slappna av och andas djupt är inte en självklarhet för alla, speciellt inte när man lever i en stressig miljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *