Vilken utrustning behövs för Yogapasset?

Så, du har tagit mod till dig och anmält dig till ett första yogapass. Men vad behöver man egentligen för att träna yoga? Svaret är helt enkelt att det beror på vilken typ av yoga du tänker ägna dig åt. Handlar det om Yoga nidra, yinyoga eller kanske hatha? Vid det här laget bör du ha gjort efterforskningar så att du i alla fal har en uppfattning om vilken typ av yoga du anmält dig till.

Gemensamt för alla typer av yoga är att du behöver en yogamatta. Vissa studios erbjuder mattor till sina elever men detta är inte säkert. Hör efter innan du åker dit. Mattor finns i alla prisklasser, från någon hundring och upp till långt över tusen kronor. Till en början räcker det med en billig. Du kan alltid köpa en dyrare senare om du skulle upptäcka att du älskar yoga.

När det gäller kläder bör du anpassa dessa efter aktivitetsgraden. Alla kläder bör dock underlätta rörelser så träningstajts och en åtsittande tröja, som inte hänger ner om du böjer dig framåt, är att rekommendera. I yinyoga och yoga nidra kan det vara skönt med en tröja för att hålla värmen. Yoga utövas dessutom barfota eller i tunna yogaskor, om du är frusen, så lämna joggingskorna hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *