Detta behöver du för att yoga

Har du precis upptäckt den härliga världen av yoga och vill börja yoga i hemmet? Att yoga är enkelt för såväl nybörjare som för erfarna. Om du värmer upp din kropp ordentligt samt håller dig till de enkla basövningarna är skaderisken låg. Yoga är dessutom så mycket mer än att bara inta olika positioner.

Yoga handlar även om det tankesätt man har, att vara snäll och varsam. Att andas på rätt sätt och helt enkelt finna ro i kroppen. Att komma igång att yoga hemma kan vara skönt. Med en hemmapraktik slipper du ta dig utanför hemmet för att kunna yoga. Då kan du njuta av din yoga oavsett väder, vind och klockslag.

Vad är det då du egentligen behöver för att yoga hemma? Här kommer tips på saker som gör under för din praktik.

Yogamattan är basen

Det viktigaste för dig som ska yoga hemma är att ha en yogamatta. Du kan välja att direkt köpa en dyr matta som garanterat är halkfri, men du kan lika gärna köpa en billig matta för hundra kronor. Det viktigaste är att du har en matta som skyddar dina knän vid yogan.

Oömma kläder

Det krävs inga speciella kläder när du ska yoga. Du behöver inte köpa yogaleggings för flera hundra kronor och en snygg topp. Ta istället på dig mjuka och oömma kläder som inte är i vägen för dig under din praktik.

Det kan vara skönt att yoga i byxor och linne för att sedan ta på dig en varmare tröja under savasana – de sista minuterna då du ska ligga helt stilla för avkoppling.

Accessoarer gör susen

Om du vill ta din yogapraktik till nästa nivå finns det många accessoarer du kan utrusta dig med. Fyll upp din favoritkopp med varmt te eller kaffe, gärna en vacker kaffekopp med tryck så du kan värma upp kroppen inifrån.

Köp även hem block, filt och kuddar att använda under din praktik. Med yogablock kan du stötta din kropp i olika positioner. Många tycker även om att använda ett malahalsband inför sin meditation. Ett malahalsband är dessutom vackert att bära.

Lugn musik i bakgrunden

Något som är viktigt vid yoga är att spela lugn och skön musik som hjälper kroppen att koppla av. Med rätt musik hamnar du enkelt i rätt sinnesstämning och din kropp kan flyta mellan positionerna med hjälp av tonerna.

Du kan själv välja vilken sorts musik du föredrar att spela. Det viktigaste är att det är lugn musik som hjälper dig slappna av. I olika musikkanaler och appar kan du enkelt hitta spellistor för yoga som är sammansatta av andra yogautövare. Där kan du finna inspiration och hitta den rätta musiken för just din yogaövning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *