Hitta en Yogastudio

Bor du i en större stad är sannolikheten stor att du har minst en renodlad yogastudio i närheten. Dessutom brukar de flesta gym och föreningar, som Friskis och Svettis, ha någon form av yoga i sitt utbud. Det är inte osannolikt att du kan hitta yogaklasser även på mindre orter och i vissa fall i byar runt om i landet. Men ju mindre ort desto mindre utbud, naturligtvis.

Om du nu har lyxen att ha flera yogastudios att välja mellan finns det några saker du ska fundera på innan du väljer studio och typ av klass. Den första är vilken nivå du ligger på som utövare. Är du nybörjare eller har du hållit på ett tag? Nästa fråga att ta tag i är vad du vill ha ut av ditt yogautövande. Är det rehabilitering? Att träna styrka och uthållighet? Är du kanske ute efter en stunds lugn och ro eller en metod för att hantera stress? Eller är det kanske den spirituella aspekten som lockar? Det finns med andra ord mycket att tänka på och det kan vara värt att läsa på lite innan du bestämmer dig för vilken typ av yoga som du vill prova.

När du väl vet vilken typ av yoga du är intresserad av gäller det bara att hitta rätt klass. Olika lärare har olika stilar och det kan därför vara lämpligt att prova olika yogastudios innan du bestämmer dig för en eftersom upplevelsen kan variera stort. Visst vissa yogaformer, som Bikram och Ashtanga, utförs alltid på samma sätt men din lärare kommer ändå inverka på hur du upplever passet och det är inte säkert att du trivs med en viss lärare bara för att andra gör det.

Med andra ord välj det som passar just dig bäst, inte vad som är “inne” eller för att någon annan gillar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *