Hur blir man Yogalärare?

Yoga blir allt populärare i vårt västerländska samhälle som både träning och avslappning. Detta betyder att fler och fler upptäcker de välgörande effekterna av yogan både när det gäller rent kroppsliga besvär men lika mycket när det gäller problem med stress och utbrändhet.

Det finns därför både intresse, och efterfrågan, på yogalärare. Men hur blir man en “riktig” yogalärare? Det finns gott om utbildningar för den som vill utbilda sig och dessa är relativt omfattande. En av de tryggaste och mest omfattande utbildningarna kommer från Nordiska Yogainstitutet. De erbjuder allt ifrån grundutbildningar till vidareutbildningar inom olika typer av yoga.

Utbildningarna delas upp i timmar där grundutbildningen motsvarar 100 till 200 timmar. En enkel vidareutbildning räknas som 300 timmar medan de högsta utbildningarna ligger mer än 500 timmars utbildning. I denna ingår anatomi och rörelselära förutom själva utövandet av de olika rörelserna. Med andra ord kan du känna dig trygg om du väljer att gå på yogaklasser med en utbildad yogainstruktör. Kom också ihåg att den bästa yogaläraren inte nödvändigtvis är den som kan gå ner djupt i alla rörelser utan snarare den som kan förmedla sin kunskap till alla typer av elever på ett säkert sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *