Belys din utomhusyoga

Något som ger yogautövandet en extra dimension är att skapa en speciell plats för det – ett rum, en hörna eller varför inte någonstans utomhus? Har du en trädgård finns oändliga möjligheter att utforma en vacker och personlig plats där du kan utföra din yoga.

De senaste åren har det blivit populärt att ”flytta ut vardagsrummet i trädgården” alltså att skapa vardagsrumskänslan även ute bland gräs, lummiga buskar och träden som vajar för vinden. Detsamma går helt utmärkt att göra med din yogahörna. Leta upp den plats i trädgården som du älskar allra mest och som är i lä för vinden. Kanske finns där redan någon form av trägolv utlagt eller så föredrar du att lägga ut din matta på gräset – tänk dock på eventuell väta eller dagg som kan påverka din yogamatta. När du har hittat rätt plats så är frågan hur du kan smycka den och skapa just den rofyllda atmosfär som du vill ha. Ett tips är att yoga i skymningen innan det blir alltför kallt, och då kan olika typer av utebelysning hjälpa till att skapa en fantastisk stämning. Lysande stenar utplacerade på marken, markspottar eller olika typer av lyktor är exempel på belysning som gör din yogaplats utomhus riktigt vacker. Du kan även lägga till dofter om trädgårdens blommor och träd inte sprider sin vällukt riktigt så mycket som du hade önskat. Annat du kan flytta ut är någon form av bänk eller litet skåp för dina tillbehör som till exempel block, mattor, handdukar och annat.

Belysning är viktigt för att skapa en lugn och stämningsfull atmosfär oavsett om du yogar inomhus eller utomhus. Inomhus kan det handla om att placera ut punktbelysning istället för att använda taklampa, och utomhus kan du förstärka den vackra omgivning du redan har genom till exempel belysning i träden eller markbelysning. Har du möjlighet att placera ut lyktor så skapar även det ett behagligt ljussken runt din yogaplats.

Att skapa en speciell plats för din yoga hjälper dig att göra det till en regelbunden vana, då allt du behöver redan finns på plats. Har du dessutom dekorerat platsen så den blir inbjudande för dig så blir även det en hjälp på vägen. Inomhus brukar det vara avslappnande att ha några växter på platsen för din yoga medan du utomhus redan är omgiven av böljande växter i alla former och storlekar. Här blir det viktigare att tänka på att platsen inte är utsatt för vind då det kan göra yogan mindre trevlig. Så ta en titt omkring dig och flytta ut din yoga i trädgården när det är tillräckligt varmt. Med lite kärleksfull kreativitet kan du skapa en fantastisk plats som både är meditativ och ger mer djup till din utövning. Låt olika ljuskällor belysa din utvalda plats så kommer du längta lite extra till varje yogastund och du kommer kunna slappna av på djupet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *